Lectoraatsdag op 29 september

Op 29 september vindt er een lectoraatsdag plaats. We vieren dat er een lectoraat is ingericht voor PC GVO en dr. Jan van Doleweerd wordt geïnstalleerd als lector.

 

Bij PC GVO is in samenhang met Driestar educatief een lectoraat ingericht over protestants vormingsonderwijs op de openbare basisschool. Dit lectoraat zal onderzoek doen naar het onderwijs dat vakleerkrachten PC GVO geven, om kennis en verhalen op te halen, zicht te krijgen op wat protestants vormingsonderwijs doet en betekent, benodigde vaardigheden onder de loep neemt, stimuleert en bevordert.
 

Inhoud

Het ochtenddeel van de lectoraatsdag is een keuzeprogramma, gekoppeld aan de belangrijkste thema’s van het lectoraat: De Bijbel en Bijbelverhalen, visie op godsdienstige vorming en vormingsgerichte werkvormen. Je kunt kiezen uit twee workshops. Iedere workshop duurt veertig minuten en wordt gegeven door een ervaringsdeskundige.

 

Tijdens het middagdeel zal de nieuw te installeren (associate) lector PCGVO dr. Jan van Doleweerd zijn lectorale rede uitspreken: Als desem in het deeg; over de articulatie van het christelijke geloof in het openbaar vormingsonderwijs. Daarna is er een tweede rede van Prof. dr. M.E. Brinkman getiteld: Verhalen die vormen en verbinden: over de (maatschappelijke) betekenis van de spirituele biografie van christenen. 

 

Kortom een dag om verhalen te beluisteren, gedachten verder op gang te brengen en te inspireren en elkaar te ontmoeten rondom godsdienstig vormingsonderwijs.

 

> Meer informatie over deze dag.