O.a. in Bathmen, Twello, Deventer, Ruurlo, Halle, Winterswijk, Apeldoorn en Harderwijk.

Vakleerkrachten PC GVO in Gelderland en Overijssel

Wij zoeken vakleerkrachten voor diverse scholen in Gelderland en Overijssel, waaronder in Bathmen, Twello, Deventer, Ruurlo, Halle, Winterswijk, Apeldoorn en Harderwijk. Het combineren van verschillende vacatures is mogelijk! 

 

Op veel openbare basisscholen krijgen leerlingen wekelijks een lesuur Protestants Godsdienstig Vormings Onderwijs (PC GVO). De PC GVO-docent brengt leerlingen in contact met hoofdmomenten (Bijbelverhalen, feesten, rituelen en symbolen) van de joods-christelijke traditie als bijdrage aan de ontwikkeling van een eigen levensbeschouwelijke overtuiging, met respect voor andere levensbeschouwingen.

 

Wat ga je doen?
Als vakleerkracht verzorg je wekelijks lessen Protestantse VormingsOnderwijs (PVO) op openbare basisscholen. Tijdens jouw lessen breng je de leerlingen in contact met de verhalen, de feesten, de rituelen en de symbolen uit de joods-christelijke traditie. Je vertelt verhalen, je stelt vragen en filosofeert, je biedt rijke werkvormen aan en je legt verbindingen met andere levensbeschouwingen. Zo laat je de leerlingen waarden onderzoeken en ontdekken voor hun eigen leven. In je lessen creëer je een pedagogisch klimaat waarin leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen. Je stimuleert de sociale vaardigheden vanuit een open houding ten aanzien van diversiteit.
 
Hoe werk je?
Ieder dorp en iedere basisschool heeft zo zijn eigen kenmerken. Dit zet je aan tot het maken van rijke lessen die aansluiten bij de leerlingen en hun leefomgeving. Je bent te gast op school, soms alleen en in andere gevallen samenwerkend met collega’s vanuit de Sector voor Vormingsonderwijs. Je wordt vanuit PC GVO deskundig begeleid door een regiobegeleider en krijgt een inwerktraject op maat.

 

Wij vragen:

 • Een warm hart voor kinderen;
 • Plezier om samen met leerlingen op zoek te gaan naar antwoorden op levensvragen;
 • Een open geloofsovertuiging;
 • Motivatie voor het vak levensbeschouwing in het openbaar onderwijs;
 • Vakinhoudelijke, didactische en pedagogische kennis en vaardigheden;
 • Een onderwijsbevoegdheid, verkregen door PABO of opleiding leraar godsdienst (of bezig met het verkrijgen van een onderwijsbevoegdheid;
 • Creativiteit t.a.v. het invullen en vormgeven van lessen binnen thematische projecten;
 • Vaardigheden tot het voeren van de interreligieuze dialoog of bereidheid dit te leren;
 • De bereidheid tot het volgen van de incompany opleiding;
 • Een flexibele instelling;
 • Betrokkenheid bij een protestantse geloofsgemeenschap.

 

Wij bieden:

 • Inschaling in schaal L10 van het Primair Onderwijs;
 • Een boeiende en flexibele functie in een jonge organisatie die de komende jaren inhoudelijk veel uitdagingen zal bieden;
 • Deskundige begeleiding en een inwerktraject op maat;
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO voor GVO en HVO.

 

Omvang van de vacatures per week*: 

Vacature Bathmen: 1 tot 8 lessen op de dinsdag en/of de woensdag
Vacature Twello: 2 lessen op bij voorkeur de donderdag
Vacature Deventer: 1 les op de donderdag
Vacature Ruurlo: 2 lessen op de donderdag 
Vacature Halle: 2 lessen op dinsdag
Vacature Winterswijk: 1 tot 2 lessen op dinsdag
Vacature Apeldoorn: 2 lessen op woensdag
Vacature Harderwijk: 2 lessen
 
* Een les duurt 45 minuten. Het combineren van vacatures is mogelijk! 

 

Informatie 
Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marleen Boon op 06-82057410 of per mail: m.boon@pcgvo.nl

 

Sollicitatieprocedure
Je kunt je motivatiebrief met CV mailen t/m dinsdag 10 januari 2023 naar Marleen Boon (m.boon@pcgvo.nl). Geef bij je sollicitatie duidelijk aan om welke vacature(s) het gaat. Na de briefselectie vindt de eerste gespreksronde plaats in de periode van 16 t/m 20 januari 2023. Een tweede gesprek, een lesvoorbereiding en een proefles behoren tot de selectieprocedure.