Sirkelslag SCHOOL voor lessen PC GVO

Bij ontwikkeling Sirkelslag SCHOOL is speciaal rekening gehouden met lessen PCGVO

Sirkelslag SCHOOL is een supergaaf spel om in groep 7/8 positief, eigentijds en uitdagend GVO-onderwijs aan te bieden. Het is een landelijk spel waarbij kinderen van verschillende groepen creatieve en uitdagende opdrachten uitvoeren die verdieping geven aan levensbeschouwing. Ze gaan met hun eigen groep de strijd aan met andere groepen uit heel Nederland en leren zo spelenderwijs.

Boost je GVO-les

Sirkelslag SCHOOL is een perfecte manier om een boost te geven aan je GVO-les. Er is dit jaar speciaal rekening gehouden met de lessen PCGVO. Dit betreft zowel de praktische invulling, als wel het karakter en de inhoud van het spel. Zo hebben de leerlingen bijvoorbeeld geen bijbelkennis nodig om mee te doen. Ook kies je zelf op welk tijdstip je Sirkelslag SCHOOL speelt in de eerste drie weken van november en is het mogelijk Sirkelslag over meerdere GVO-lessen te verdelen. Als je de voorbereidingsles meerekent en je verdeelt het spel Sirkelslag over twee lessen, dan heb je voor 3 lessen een creatieve, leuke en spannende invulling.

'Ga voor goud!'

Thema en voorbereidingsles ‘Ga voor goud!’ is het thema van Sirkelslag SCHOOL. In groep 7 en 8 is het heel herkenbaar: gáán voor de winst. Gaan voor het hoogst haalbare. Wie ook voor goud gaat is Kimaru uit Nairobi. Kimaru wordt niet gehuldigd op het podium, en hij krijgt geen gouden medaille omgehangen. Maar toch gaat hij voor goud. Hij doet er alles aan om zijn doel te bereiken om naar school te kunnen gaan. Als voorbereiding op Sirkelslag kijk je met je groep naar een ontroerende film over het leven van Kimaru en ontvang je een lesbrief. Alle informatie vind je op de website http://www.sirkelslag.nl/school.