Na hectiek mogelijk mooi resultaat!

Lara Schout, Regiobegeleider PC GVO

Na hectiek mogelijk een mooi resultaat!

 

Nou…

Ik kan je vertellen dat ik het een hele spannende periode vind.....het inventariseren en aanvragen van GVO-lessen.

Tot nu toe is het namelijk heel stil in mijn regio. Tot nu toe bijna allemaal tevreden docenten die graag de uren behouden die ze nu hebben. Dames die mogen stoppen gaan zeker nog een jaartje door. Het lesgeven gaat fijn en ze genieten nog steeds van de kinderen. Na de hectiek van vorig schooljaar (er stonden toen nog vijf vacatures open en de zomervakantie was al begonnen……) durf ik bijna niet te geloven dat het dit jaar misschien wel eens een rustige ronde zou kunnen worden.

 

Wat is er gebeurd? Hoe is dit gelukt? Hoe hebben we dit zo voor elkaar gekregen?

 

Ik heb nog niet op de site van het Dienstencentrum GVO en HVO gekeken. Ik denk dat ik daar ook nog heel even mee wacht om volop te genieten van een trots en tevreden gevoel. Trots op een groep GVO docenten die met passie en liefde de scholen ingaan. Die zich POP en Jaarplan eigen maken. Trots omdat we flexibel blijven en inventief. Omdat we uitdagingen niet uit de weg gaan en steeds weer onze kansen zoeken. Dat is heel hard werken. Dan word ik blij als docenten in het functioneringsgesprek zeggen:

Ik geniet zo van de kinderen en het vertellen van de verhalen. De kinderen geven me energie.

 

Na de hectiek van het vorige schooljaar misschien wel een rustige ronde. En als de scholen zich nu ook allemaal weer inschrijven voor GVO-lessen om de kinderen te laten genieten van onze verhalen…..!

 

En omdat ik regiobegeleider ben wil ik toch ook even van de gelegenheid gebruik maken om alle GVO-docenten te vragen op de eigen scholen de inventarisatie aan te moedigen, erdoorheen te coachen! En een beetje voor jezelf op te komen.

 

Succes en dankjewel alvast, ook namens al mijn collega’s!

 

Meer weten over het aanvragen van GVO-lessen? Lees hier meer!